Sovellusvinkkejä matkan jouhevaan taittamiseen

Kesäkautena monet lähtevät ystävien tai perheen kanssa mökkireissulle. Lähteminen ja itse matkan tekeminen ovat molemmat lomakokonaisuuden osia, joiden optimoiminen on tärkeää. Usein tunnelma matkalaisten keskuudessa on mukavan iloinen ja rento, vaikka matka määränpäähän olisikin suhteellisen pitkä. Helsingin sanomien listaamien juuri lomamatkan tekemiseen kohdennettujen sovellusvinkkien avulla matkanteko kuitenkin sujuu paljon jouhevammin.

Vaikka autossa olisikin kaikista hauskin ja viihdyttävin porukka koossa, on erityisesti pitkien matkojen kohdalla tarpeen varata tekemistä myös rentoutumiselle. Jutustelun laantuessa on loistava vaihtoehto ajanviettoon esimerkiksi kirjan lukeminen. Lomakirjojen kerääminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Kirjojen valitsemisen ja hankkimisen apuun rientää Selaamo-sovellus, jonka avulla pääsee tutkimaan lähellä asuvien ihmisten myytävänä olevia kirjoja. Näin kirjoja pääsee ostamaan edullisesti ja ympäristöä säästäen. Miksei samalla tekisi vähän voittoakin laittamalla omat kirjat myyntiin muiden lukutoukkien iloksi. Sovelluksessa kirjoja voi selata genren tai sijainnin mukaan. Helsingissä sijaitsevien noutopisteiden avulla myyjän ja ostajan ei ole tarpeen murehtia vaihtokaupan ajankohdan järjestämisestä.

Matkakohteen majapaikkaan on tarpeen ostaa ruokaa tulevia lomapäiviä varten. ProLocalis on sovellus, jonka avulla ruokaostokset voi pysähtyä tekemään matkan varrella samalla tukien suomalaista työtä. Se esittelee kartalla muun muassa marjatiloja, maatiloja ja luomutuotekauppoja. Näin voi valita oman matkan varrella olevat ostospaikat. Lähiruoan ostaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Kulujen jakamiseen sopii esimerkiksi WeShare, jonka avulla osuudet on helppo jakaa ja maksaa.

Kukaan tuskin voi kieltää, että matkustuksen aikana tulee lähes aina erinäisiä tarpeita pysähtymiseen. Vähintään jaloittelu tekee tuntien automatkoilla terää. Puhelimen selaimella toimiva Way.fi antaa mahdollisuuden taukopaikkojen suunnitteluun etukäteen. Kahviloita ja ravintoloita voi selata paikkakunnan tai yksittäisten hakusanojen perusteella. Sivusto toteaa toimintaperiaatteekseen sen, etteivät tusinakuppilat ja keskusliikkeiden asemat löydy heidän sivustoltaan.

Perille päästessä rentouttavan loman aloittamisen kunniaksi hyvä laittaa puhelin pois. Moment on sovellus, jonka avulla omaa puhelimenkäyttöä on mahdollista mitata. Se kertoo, kuinka paljon puhelinta päivässä käyttää sekä kuinka monta kertaa sen avaa. Forest on toinen samantyylinen sovellus, joka kasvattaa puhelimen näytölle puun. Mikäli puhelimen koskemiseen sortuu asetetun aikarajan aikana, puu kuolee.