Ryhmähengen kasvu vahvistaa koko tiimiä

Yhä useammat yritykset järjestävät työntekijöille yhteisiä lomamatkoja tai retriittejä, joiden aikana työyhteisö viettää aikaa keskenään ja parantaa keskinäisiä suhteitaan. Yhteistyön sujuminen onkin varsin olennainen osa minkä tahansa tiimin menestystä, mutta pelkästään siihen rohkaiseminen ei riitä. Siten tiimihengen ruokkimiseen tarkoitetut matkat ovat oiva tapa vahvistaa työntekijöiden kommunikaatiota, parantaa motivaatiota ja edesauttaa luovaa ajattelua.

Tiimin keskeinen kommunikaatio on ensiarvoisen tärkeää minkä tahansa yrityksen menestyksen kannalta. Turhat siilot vaikeuttavat tiedonkulkua ja tekevät toiminnasta hidasta. Siten on hyvä tarkistaa kommunikaation tilanne puutteiden varalta, mikäli tiimin työskentely ei tuota positiivisia tuloksia. Rentoutuneessa tunnelmassa on helpompi ratkoa niin pienempiä kuin suurempiakin ongelmia ja haasteita.

Ryhmähengen vahvistuslomat ovat mitä parhain tapa löytää joukon potentiaalisimmat johtajat tai muut erityisen lahjakkaat työntekijät, joiden kyvyt eivät pääse oikeuksiinsa normaalissa työarjessa. Usein esimerkiksi vahvat johtajatyypit ilmoittautuvat aktiviteetteihin ensimmäisinä ja motivoivat myös muita tekemään parastaan. Tällaisista henkilöistä kannattaa olla tietoinen, sillä varsinkin he vaikuttavat ryhmän dynamiikkaan huomattavan paljon.

Uudessa ympäristössä, etenkin luonnon läheisyydessä ihmiset usein avaavat mielensä ja tuottavat uusia ideoita uudenlaisten ajattelumallien myötä. Uusien luovien ideoiden syntyminen voi parhaassa tapauksessa parantaa koko yrityksen toimintaa. Työntekijät voivat myös avoimessa ilmapiirissä antaa palautetta toisilleen ja myötävaikuttaa koko tiimin rehellisempään sekä mutkattomampaan kommunikaatioon.

Mikä tärkeintä, loman tarkoituksena on myös antaa tiimin jäsenille mahdollisuus rentoutua kunnolla ja tutustua muihin tiimiläisiin työpaikan ulkopuolella. Ympäristön vaihtaminen tekee ihmeitä kollegoiden välisille suhteille, kun on viimein aikaa tutustua muihin paljon syvemmällä ja henkilökohtaisemmalla tasolla. Näin tiimin työskentely todennäköisesti paranee, sillä jäsenet tuntevat toisensa ajattelu- ja toimintatavat. Lisäksi, ansaitun tauon saaminen voi parantaa työntekijöiden motivaatiota ja suorituskykyä heidän palatessaan töihin.

Monet maailman menestyneimmät yritykset palkitsevat työntekijöitään hyvästä työstä ja vievät heitä muun muassa laskettelumatkoille ja rantalomille parantamaan ryhmähenkeä entisestään. Huvilan tai mökin vuokraaminen on mitä parhain vaihtoehto kyseisen loman toteuttamiseen, sillä se tarjoaa niin yksityisyyttä kuin myös luonnon rauhaa. Loppujen lopuksi minkään työn ei aina pitäisi olla niin vakavaa ja työntekijöiden välisten suhteiden syventämien poikii yritykselle huomattavan paljon pitkän tähtäimen hyötyä.