Neljä syytä loma-asunnon vuokraamiseen

Lomailijalla on modernin maailman myötä loputtomasti mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja majoituksen valitsemisessa. Koko prosessi etsimisestä varauksen tekoon ja maksamiseen hoituu nopeasti, helposti ja vaivattomasti napin painalluksen välityksellä. Internetissä saatavilla olevan valikoiman syvä luonne tarkoittaa sitä, että ihmiset voivat itse etsiä juuri itselleen kaikista sopivimman majoituksen, joka ei suinkaan enää aina tarkoita hotellia.

Viime aikoina yksi suosituimmista lomamajoituksen vaihtoehdoista onkin huvilan tai mökin vuokraaminen. Suosion kasvu ei ole tapahtunut sattumalta. Loma-asunnon vuokraamiseen on nimittäin varsin monta erittäin hyvää syytä.

  • Oma rauha. Vuokratulla loma-asunnolla ei tarvitse kuunnella seinänaapureiden häiriköintiä. Suomalaiset mökit ovat yleensä metsien piilottamia, joten läheisimmätkin naapurit ovat vehreän puuston takana. Vaikka vesi kantaa ääntä, ei järvienkään rannoilla usein kenelläkään ole niin suuria juhlia, että mökkinaapurit häiriintyisivät. Yksityisyyden myötä voi itsekin juhlia ja viettää matkaseuran kanssa aikaa vaikka aamuyöhön asti. Koko tontti on matkailijoiden valtakuntaa, eikä kukaan tule häiritsemään ajanviettoa.
  • Onko suunnitelmissa perhekokous, ystävien tapaaminen tai työtiimin vahvistusreissu? Oli mikä tahansa, vuokramökillä on enemmän kuin tarpeeksi tilaa sosialisoitumiselle ja yhteisille aktiviteeteille, kuten kesäisin hauskoille ulkopeleille. Usein erityisesti suuremmissa vuokrahuviloissa on yleensä useita makuuhuoneita, täysin varusteltu keittiö sekä tilava olo- ja ruokahuone. Siten yhteisen ajanvieton määrän voi maksimoida, kun keittiössä voidaan laittaa porukalla ruokaa ja syödä kaikki kokoontuneina saman pöydän ääreen.
  • Mökillä elämä on rennompaa, eikä aikatauluja tarvitse tehdä. Kaikki tarpeellinen on käden ulottuvilla, kunhan on valinnut itselle parhaan sijainnin mahdollisten aktiviteettien mukaan. Uimaan ei suomalaisilla mökeillä usein tarvitse lähteä muutamaa kymmentä metriä mökistä kauemmas. Pääsee itse laittamaan oman maun mukaista ruokaa tuoreista aineksista. Ruokailu onkin huomattavasti mukavampaa, kun ei ensin tarvitse kuluttaa aikaa sopivan ravintolan tai vapaata pöytää etsimiseen. Halvemmaksikin oman ruoan tekeminen tulee verrattuna ravintolahintoihin.
  • Oman huvilan tai mökin vuokraaminen antaa mahdollisuuden juuri omanlaisen lomakokemuksen luomiseen. Oman mieltymyksen mukaan loma-asunnon voi valita lukemattomista vaihtoehdoista, joihin kuuluu niin vanhempia, maanläheisempiä mökkejä kuin myös hulppeita luksusvillojakin. Olipa reissubudjetti mikä tahansa, valikoimasta löytyy varmasti täydellinen vuokrakohde jokaiselle.