Näin optimoit vuokramökin oikean valinnan

Vuokrahuvilaa tai -mökkiä valitessa kannattaa ottaa huomioon monta käytännön asiaa. Sen lisäksi, että etsii sijainnin ja sisällön puolesta täydellisen loma-asunnon, on tarpeen muistaa myös muut kuhunkin vuokrakohteeseen liittyvät tiedot ja ehdot. Ensi alkuun on sanottava, että vuokrakohteiden tarkkailussa kannattaa olla nohevana ja aloittaa etsintä jo pitkään ennen reissuun lähtöä. Täten voi välttää kalliit hinnat ja varmistaa juuri itselle sopivan majapaikan löytymisen.

Hintojen vertailu

Vuokramökkien hinnat voivat vaihdella hyvinkin paljon, ja loma-asuntoja löytyykin lähes jokaiselle lompakolle. Kuitenkin hinta-laatusuhde ei aina ole yhtenäinen, minkä vuoksi eri alueita ja myyjiä on tarpeen vertailla keskenään. Myös huoltomiehen tai omistajan tavoitettavuus on tärkeä selvittää etukäteen. Siten voi olla varma avun saannista, mikäli mökillä sattuisi tapahtumaan jokin vahinko.

Arvosteluiden vertailu

Ennen valinnan tekemistä kannattaa vuokrakohteita vertailla hintojen lisäksi myös arvosteluiden osalta. Jokainen kohteen saama arvostelu kannattaa lukea tarkkaan, sillä edelliset vuokralaiset ovat kaikista parhaimpia kertomaan paikan todellisesta kunnosta. Siten voi muodostaa edes jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä on saamassa, ennen kuin itse ilmestyy laukkuineen paikan päälle. Arvostelut ovat usein varsin kattavia, ja ihmiset kertovat yksityiskohtaisesti oleskelukokemuksestaan. Myyjän ilmoitukseen laittamiin kuviin ei kannata luottaa ja ihastua sokeasti, sillä todellisuus ei läheskään aina vastaa niiden antamaa kuvaa.

Varustelutason vertailu

Kuvat ja etenkin vuokramökin varustelutiedot kannattaa kuitenkin haravoida hyvin tarkasti läpi. Mitään ei kannata olettaa: mikäli tiedoissa ei ole listattu jotain suhteellisen normaalia asumiseen tarvittavaa asiaa, on asiasta syytä kysyä myyjältä. Kommunikaatiolla pääsee loistaviin tuloksiin väärinymmärryksien ja pettymysten välttämisessä.

Yöunien ja yleisen rauhan turvaamiseksi kannattaa loma-asunnon lähettyvillä olevat häiriötekijät ehdottomasti tarkastaa ennen varauksen tekemistä. Usein esimerkiksi edullisemman vuokramökin hinnan syynä voi olla jotkin täysin tontin ulkopuoliset tekijät. Melusaastetta voi ehkä sietää muutaman päivän, mutta pidemmän päälle se alkaa käydä varsin rasittavaksi.

Kulkuyhteydet

Myös kulkuyhteydet on tarpeen kartoittaa, ennen kuin tekee lopullisen päätöksen mökin valinnasta. Mikäli loma-asunto tai mökki sijaitsee 50 kilometrin päässä lähimmästä ruokakaupasta, on reissuun lähtemiseen varauduttava huolella ja tehtävä erityisen hyvin suunnitelmia matkan ruokapolitiikasta.