Kesäisen Suomen taianomainen luonto

Yöttömiä öitä, vehreän vihreää luontoa ja tuhansia järviä. Näistä on kesäinen Suomi tehty, ja näistä se myös tunnetaan. Suomen luonto on eittämättä kesällä parhaimmillaan, minkä vuoksi yli puolet turisteista päättääkin vierailla tässä pohjoisessa maassa juuri kesäkuukausien aikaan. Kesäkuu, heinäkuu ja elokuu ovat ne kolme kultaista kuukautta, jolloin muuten niin kylmässä maassa pääsee nauttimaan jopa yli 30 asteen helteistä. Toki Suomen kesä on toisinaan viileämpi ja toisinaan taas hyvinkin lämmin – pääsääntöisesti kuitenkin vähäluminen. Pitkästä, kylmästä talvesta johtuen suomalaiset suhtautuvat kesän viettoon varsin intohimoisesti. Monet lähtevät viikkokausiksi evakkoon kesämökeilleen, jotka sijaitsevat mitä idyllisimmillä järvenrannoilla, metsien siimeksessä tai kauniin maalaismaiseman keskellä.

Kesällä Suomen luonto on herännyt eloon ja siksi tänä vuodenaikana on siellä erityisen paljon nähtävää. Metsät suorastaan kuhisevat elämää, kun lukemattomat eläimet ja linnut ovat aktivoituneet talven jäljiltä ja kasvisto suorastaan kukoistaa. Värikkäät villikukat ja vihreänä loistavat lehtipuut piristävät ympäristöä niin luonnossa kuin kaupungeissakin. Suomessa luonto onkin läsnä lähes kaikkialla. Rauhallinen järvimaisema on omiaan melontaan tai veneilyyn, ja kesäauringon lämmittämät veden suorastaan kuhisevat kalaa. Yksi kesän suurista rikkauksista ovat myös luonnon tarjoamat superruoat, kuten mustikat, puolukat, villimansikat- ja vadelmat sekä muut marjat, joita metsät ovat pullollaan. Suomessa joka miehen oikeudella itse kukin saa käydä poimimassa marjoja mistä tahansa metsistä, joten näistä maukkaista vitamiinipaketeista pääsee nauttimaan kuka vaan. Tyhjään marjametsään ei onneksi tarvitse koskaan lähteä, sillä vain 5-10 % Suomen villeinä kasvavista marjoista poimitaan joka vuosi.

Lapin luonto on yksi Suomen suurimpia vetonauloja. Tämä kaunis erämaa koostuu jylhästä korpimaisemasta, tuntureista ja puhtaasta luonnosta. Lapin kesäinen luonto on yksi parhaimmista paikoista vaeltaa ja retkeillä, sillä polut ovat sulaneet lumesta ja ilma on mitä raikkainta. Lapin kesään kuuluu myös keskiyön aurinko, joka on monen matkailijan mielestä jo itsessään upea kokemus. Pohjoisessa aurinko ei laske vuorokauden aikana lainkaan horisontin alapuolelle, ja etelässä puolestaan keskikesän öiden pimeimpiäkin hetkiä valaisee valon kajo. Kuvittele –vehreiden puiden siluetti vasten keskiyön auringon punaiseksi värjäämää taivasta, jota peilityyni järvi heijastaa.