Huvilan varustelutaso vaikuttaa lomaelämäntyyliin

Sopivan vuokrahuvilan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon sen varustelu. Vuokramökkien laajasta valikoimasta löytyy majapaikkoja lähes jokaiseen tarpeeseen ja tyyliin. On moderneita huviloita kaikilla mukavuuksilla, kuin myös vaatimattomampia mökkejä yksinkertaisempaan lomaan. Ennen varauksen tekemistä onkin siis hyvä ensinnäkin selvittää, mitä itse pitää arvossa ja haluaa vuokramökin pitävän sisällään. Toiseksi sopivia vaihtoehtoja selaillessa on järkevää varmistaa, että mökki todella on varusteltu juuri näillä asioilla.

Monet maanläheisemmät vuokramökit ovat varsin yksinkertaisia. Sisältä löytyy kaikki tarvittava elämiseen, mutta mitään ylimääräisiä mukavuuksia ei olla lisätty. Jotkut mökit ovat ilman sähköjä, jolloin lomalainen saa melko hyvän kuvan vaatimattomasta elämäntyylistä. Sähköttömillä mökeillä on usein kaasuhella ja -jääkaappi, takka, puusauna sekä ulkohuussi. Valoa pimeään iltaan saa kynttilöillä ja öljylampuilla. Vaikka modernit mukavuudet on luotu helpottamaan elämää, on välillä myös virkistävää huomata elämisen sujuvan varsin leppoisasti ilman niitäkin. Ilman ylimääräistä teknologiaa ei ole mahdollista ottaa helppoa tietä ajanviettoon, esimerkiksi katsomalla televisiota tuntitolkulla. Sen sijaan on keksittävä, miten ympäristöstä, rauhasta ja matkaseurasta voi muuten nauttia. Häiriötekijöiden poistaminen antaa mahdollisuuden todelliseen ajanviettoon ja kontaktin ottamiseen ihmisten kesken. Mitä vaatimattomampi mökki, sitä autenttisempi ja luonnonläheisempi on kokemus.

Nykyaikana suurimmalla osalla vuokramökeistä on vähintään kaikki yleisimmät sähkölaitteet, juokseva vesi ja muut mukavuudet, jotka turvaavat omalta osaltaan mökin sopimisen moneen tarpeeseen. Langaton verkkoyhteys on myöskin lähes välttämätön varuste mökissä kuin mökissä, etenkin ulkomaalaisten vierailijoiden kohdalla. Juokseva vesi ja vesivessa ovat myös mukavuuksia, jotka monille ihmisille ovat varsin tärkeitä. Vanhempien mökkien sisutus on usein varsin kodikas ja perinteisen tyylinen, samalla kun seinät on jätetty puun värisiksi tuomaan lämpöä ja eloa sisätiloihin.

Perusmukavuuksista lähtien mökkien varustetaso lähtee tasaiseen nousuun, sisältäen kotiteatterit, musiikkisoittimet, poreammeet ja modernin sisustuksen. Tällöin huvilaa voikin jo käytännössä kutsua täysin varustelluksi asunnoksi, joka on tarkoitettu luksusloman viettoon. Joillekin sopii paremmin huvila kaikilla mausteilla ja mukavuuksilla höystettynä, kun ulkona kuitenkin on mahdollista päästä nauttimaan myös luonnon läheisyydestä. Tällöin ei ainakaan tarvitse murehtia kaivoveden hakemisesta tai kynttilöiden loppumisesta.